Koomikot 6-8.6.2019

Ali Jahangiri

Jos etsit vekkulisti kivaa stand up -koomikkoa, se ei ole Ali. Ali on älykäs ja vimmainen yhteiskunnallinen keskustelija ja koomikko, jonka keikoilla syntyy vaaran tunne. Jää kotiin katsomaan Jaajoa telkkarista tai tule mukaan Ali-seikkailuun, huomenna saatat kuolla. Ali esiintyy 7.-8.6.

#yhteiskunnallista
#improvisointi
#karkeakieli

Anders Helenius

Noin viikon studion ruutunaama on sekoitus mukavaa maanläheisyyttä ja saumoista tursuavaa turhautumista. Näistä aineksista ja monipuolisesta esiintymiskokemuksista on saaristolaispojan huumori keitetty mureaksi. Nam! Anders esiintyy 6.6.

#tarinoita
#havainnolistavaa
#pistäämiettimään

Anitta Ahonen

Roisi ja riemastuttavan aito Iso A on lavakomiikan maamo, jolle ei länkytetä. Tampereen täräyttäjä on käynynnä kaikkialla ja pistää kaiken peliin. Kuin pakinoitsijaa kuuntelisi. Anitta esiintyy 6-7.6.

#havainnoivaa
#karkeakieli

Anna Rimpelä

Koomikkoryhmä All Female Panelin vinksahtanut laihialainen on muikkeli, joka yllättää niin salakavalilla kuvakulmilla ja vaivattomalla pienieleisyydellä, että se vaan tekee mieli ottaa vastaan. Anna esintyy 8.6.

#outoa
#hyväntuulista
#siistikieli

Aurora Vasama

Aurora Vasama on sympaattinen elämäntapateini ja norppastalkkeri. Oman elämänsä mr Bean, joka kykenee ajamaan itsensä niin noloihin tilanteisiin, että se on jo coolia. Nolouden tuolla puolen hän löytää voimansa ja ratsastaa häpeänpuna poskillaan ylväänä kohti korrektiuden auringonlaskua ja sen yli. Aurora on kuin sateenkaarenvärinen nallekarkkibooli kossulla terästettynä; näyttää viattomalta, mutta potkaisee juuri sopivasti. Aurora esiintyy 6.6.

Glenn Wool (CAN)

Maailmaa kiertävä kanadalainen luo erittäin tiiviin tunnelman omalaatuisella esiintymisellään ja älykkäillä tuomioillaan. Hän on yksi maailman arvostetuimpia koomikoita. Eikä sitä edes huomaa, että se puhuu englantia. Glenn esiintyy 7-8.6.

#tarinoita
#pistäämiettimään
#outoa

Harri Lagström

Tinkimätöntä asennetta, pitkälle vietyjä mehustuksia ja huumoria juuri siinä mukavan ja epämukavan rajamailla. Harri jää mieleesi. Legendaarinen hämmentäjä on palannut monen vuoden jälkeen. Harri esiintyy 8.6.

#yhteiskunnallista
#havainnoivaa
#karkeakieli

Heikki Vilja

Heikki on humalassa saanut lempinimen Totuus-Heikki, koska silloin se sanoo suoraan. Samaa tapahtuu myös lavakeikoilla selvinpäin. Kun tarkkaan katsoo, näkee tämän hesalaisen hujopin hymyn seassa kaksipäisen kielen. Heikki esiintyy 7.6.

#hyväntuulista
#tarinoita
#havainnoivaa

Heli Sutela

Niinhän se on, että Heli tunnetaan Kumman kaa -hommeleista, mutta jostain erityisestä se kertoo, että hän on aina mukana kun lippuja jaetaan komiikan ykkösluokkaan. Tarjolla on takuuvarmasti ja itsevarmasti pureva katsanto kökkötodellisuuden läpi. Heli esiintyy 8.6.

#tarinoita
#vitsejä
#havainnoivaa

Iikka Kivi

Kriittisestä somettamisestakin tunnettu monilahjakkuus, joka rakastaa eniten stand upia. Siksi Iikka kirjoittaa tarkasti hiottua materiaalia eikä ammu ohi. Terävä kynä ja nopea pää, muutama alapääjuttukin mieleen jää. Iikka esiintyy 6-8.6.

#vitsejä
#yhteiskunnallista
#havainnoivaa

Ilari Johansson

Kestosuosikin vahvuus on aivan upea ilarimaisuus, joka puhuttelee vuodesta toiseen. Karhea savolaisukko luopi yleisön kanssa yhdessä taikamaailman, jossa räjäytetään paskantärkeys pois. Eturivissä saat uuden kampauksen! Ilari esiintyy 6-8.6.

#improvisointia
#yleisökontaktia
#havainnoivaa

Jaakko Saariluoma

Nopea ja nopea, sujuva ja sujuva. Sanallisesti tanssahdellen ja vaivattomasti esiintyvä Saariluoma on aina tilanteen päällä ja askelen edellä. Lämpimästi tykättävä suosikkikoomikko. Jaakko esiintyy 7-8.6.

#hyväntuulista
#vitsejä
#havainnoivaa

Jack Björklund

Jacke on ihailtavan varma ja selkeä esiintyjä, joka hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Hienoa on myös se, miten hän ei turhia kumartele ja uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne on. Sellainen vapauttaa. Jack esiintyy 8.6.

#havainnoivaa
#tarinoita

Jason Byrne (IRL)

Jasonin keikat ovat kaikki erilaisia eikä sääntöjä tunnu olevan. Hurja hyvän mielen myrsky lyö ällikällä kaikki. Tulee olemaan jälleen vuoden tapaus. ‘The outright king of live comedy’THE TIMES
Jason esiintyy 7-8.6.

#hyväntuulista
#improvisointia
#yleisökontaktia

Jape Grönroos

Jape, kavereiden kesken Jape vaan on, pingotuksesta jo aikoja sitten luopunut aikuinen mies, jolla on vinkeät mopoautoilijan kujeet, paljon arkeen sovellettavaa hiljaista tietoa ja pehmeät liikkeet. Mukava seurattava, jonka komiikka tarjoaa parantavaa peilauspintaa useimmille. Jape esiintyy 7-8.6.

#tarinoita
#hyväntuulista
#havainnoivaa

JP Kangas

Mustaa huumoria, oneliner-vitsejä ja sen verran hiiviskelyä virallisesti kielletyllä alueella, että sillä on irronnut jo pientä kulttimainetta. JP tekee uutta tulemista hiljaiselon jälkeen. Tämä on sieltä janan toisesta päästä. JP esiintyy 8.6.

#vitsejä
#karkeakieli
#outoa

Jussi Simola

Siviilissä Jussi on tavallisesti leuto jamppa, mutta lavalla mies poksahtaa auki ja tunkee takuuvarmasti töminää tuuttiin. Jos Jussi on illan isäntänä, se riittää syyksi ostaa lippu, sillä Simola on seremoniamestarin hommissa huippuhyvä. Jussi esiintyy 7-8.6.

#yleisökontaktia
#hyväntuulista
#tarinoita

Krisse Salminen

Stand up ja Krisse ovat pitäneet yhtä alusta saakka. Krisse soittaa neljältä yöllä stand upia hakemaan hänet kotiin, mutta aamulla Krisse laittaa ihanan aamupalan. Niinpä, ei tästä ota selvää. Krissellä on omat pelisäännöt, joihin kannattaa tutustua paikan päällä. Krisse esiintyy 8.6.

#siistikieli
#improvisointia
#hyväntuulista

Lasse Oikarinen

Jos joskus saa sanoa miestä nallekarhuksi niin nyt. Leppoisa uuden polven päämies nivoo yhteen peruselämän pääasiat ja yleisön kanssa jutustelun. Viihtymisvarmistettu. Lasse esiintyy 6.6.

#tarinoita
#yleisökontaktia
#hyväntuulista

Matti Patronen

Oulusta tuleva tyyni mieshahmo, joka toimittaa kekseliästä huumoria omalaatuisen byrokraatin varmalla otteella. Patrosen kielenkäytöltään siisti mutta aivoituksiltaan yllättävä komiikka uppoaa kaikille. Ihanan lempeät näkökulmat. Matti esiintyy 6.6. ja 8.6.

#hyväntuulista
#vitsejä
#outoa

Mika Eirtovaara

Jos vasemmassa aivopuoliskossa asuu järki ja oikeassa mielikuvitus, Mikan aivoja voisi luonnehtia niin, että vasen puoli on Turkin matkalla kioskista tingitty pattereilla toimiva miniperämoottori ja se työntää kuuden hengen kumivenettä (mielikuvitus) etäämmäs rannasta. Nelosen stand up -ohjelman isäntä.  Mika esiintyy 8.6.

#tarinoita
#improvisointia
#havainnollistavaa

Mikko Vaismaa

Ilmiömäinen tarinoitsija sekä erittäin nopeasanainen ja terävä-älyinen yleisön kanssa rupattelija. Voit empimättä hypätä Mikon hellään ja sarkastiseen kyytiin. Ihana. Mikko esiintyy 8.6.

#siistikieli
#hyväntuulisuus
#yleisökontakti

Niko Kivelä

Telkkarista ja radiosta tuttu mahtava tarinankertoja sekä suvereeni esiintyjä, joka herättää henkiin mimiikallaan ja äänenkäytöllään hahmot, esineet ja kaiken muun tarpeellisen. Tai sitten vain puhutaan elämästä niin, että tuntuu. Rakastettava. Niko esiintyy 6-8.6.

#improvisointia
#tarinoita
#hyväntuulista

Paul Westlake

Veteraaniosaston lipunkantajalta ei puhtia puutu. Paulin suomen kieleen on ripoteltu enkkua juuri perfect määrä ja jokes are oivaltavia. Tervetuloa vuoristorataan, jonka jarrumiehenä on tämä kiihtyneestä iloisuudesta kärsivä brexit-eläin. Paul esiintyy 7.6.

#hyväntuulista
#havainnoivaa
#hyväntuulista

Pete Kosonen

Karismaattinen stadin kundi bamlaa itsensä iisisti savolaistenkin sutkauttelijoiden sydämiin. Haetaan kerrankin lätkävertauksen kautta: vetää lämärin silloin kun odotat roikkua ja päinvastoin. Pete esiintyy 8.6.

#tarinoita
#havainnoivaa
#siistikieli

Riku Suokas

Riku pudottaa tehokkaalla tahdilla juttua ihan kaikesta. Juuri kun luulet oppineesi Rikun reseptin, hän vetäise koko jengin kölin alta niin, että märkäpuvusta reppee perse. Hirmu kokenut ja palkittu koomikko. Riku esiintyy 8.6.

#vitsejä
#havainnollistavaa
#karkeakieli

Robert Petterson

Roopen lavajutut ovat lyhyitä, hetkittäin mustalla verellä maalattuja puujalkoja. Tulee se fiilis, kun syö huonoja liköörikonvehteja: jää paha maku suuhun, mutta silti haluaa ehdottomasti syödä koko rasian, koska kaikkihan me olemme ahneita henkisiä läskejä. Robert esiintyy 7.6.

#vitsejä
#outoa

Sami Hedberg

Ei tiedetä mitä tämän miehen näkkileipiin on voideltu, mutta tiedetään, että mies on hauska aina. Samilla on vartalo täynnä hahmoa ja villiä värikynää. Mies on huippu ja siksi se on Sami Hedberg. Sami esiintyy 6-7.6.

#havainnoivaa
#hyväntuulista
#improvisointia

Tomi Haustola

Tyylikäs herrasmies tekee viihdyttävää ja samaistuttavaa komiikkaa. Hän haluaisi kovasti kapinoida, mutta eihän sitä anarkiaa asuntovelallisen insinöörin kauluspaitaan loputtomasti mahdu. Tomi on käsikirjoittanut television viihdeohjelmista useita Kultainen Venla -palkintoja. Tomi esiintyy 7.6.
hyväntuulista

#siistikieli
#havainnoivaa

Tomi Walamies

Professoritason jekuttelija, joka tunnetaan esimerkiksi Mad Cook -ohjelmasta. Tomi sekä päästää helpolla että ei päästä. Timmiä tavaraa ja hyvä lavaolemus ilman yliyrittämistä. Tomi esiintyy 7.6.

#havainnoivaa
#yhteiskunnallista
#pistäämiettimään

Toni Jyvälä

Tonin vahvuudet ovat voimakkaita vahvuuksia, joiden vahvuudet toimivat vahvimmin. Erityisen vahva Toni on vahvimmillaan. Festivaalin agility-tuomarit ovat sitä mieltä, että Toni on nyt loistavasti kirjoitettujen ja hyvin etenevien juttujen kera uransa vahvimmassa ketteryyskunnossa. Toni esiintyy 8.6.

#tarinoita
#hyväntuulista

Ursula Herlin

Uudehko tyyppi lajissa, vaikkei uskoisi. Tavallinen nainen tavallisesta elämästä veistää komiikkaa esimerkiksi noloista tilanteista ja lapsista. Se saattaa siis ihan oikeasti veistää lapsia jutuissaan, vaikkei uskoisi. Erittäin luonteva esiintyjä. Ursula esiintyy 6.6.

#vitsejä
#siistikieli
#havainnoivaa

Teemu Vesterinen

Teemun uudessa kotikaupungissa Kuopiossa vesi on paska ja Pasi on veska. Hämärästi viistoa ja monikerroksista komediikkaa elämästä. Esiintymistyyli on rauhallinen ja Spoken word (-ish). Teemu esiintyy 7-8.6.

#pistäämiettimään
#tarinoita
#outoa

Zaani

Tämä ukkeli on uskaltanut lipaista siitä purkista, mihin muut eivät koske. Zaanin suoruus raikastaa ilman, mutta joidenkin mieleen se tuo musteläiskätestit. Komiikassahan on parhaimmillaan kyse rajoista. Mihin sinä ne piirrät söpöllä värikynälläsi? Zaani esiintyy 6-7.6.

#tarinoita
#karkeakieli
#improvisointia

Pannullinen Naurua -klubin esiintyjät 8.6. klo 15

MC Mika Eirtovaara

Jos vasemmassa aivopuoliskossa asuu järki ja oikeassa mielikuvitus, Mikan aivoja voisi luonnehtia niin, että vasen puoli on Turkin matkalla kioskista tingitty pattereilla toimiva miniperämoottori ja se työntää kuuden hengen kumivenettä (mielikuvitus) etäämmäs rannasta. Nelosen stand up -ohjelman isäntä.

Harri Lagström

Tinkimätöntä asennetta, pitkälle vietyjä mehustuksia ja huumoria juuri siinä mukavan ja epämukavan rajamailla. Harri jää mieleesi. Legendaarinen hämmentäjä on palannut monen vuoden jälkeen.

Henric Chezek

Nuoresta iästään huolimatta Henric viettää 10-vuotistaiteilijajuhlaansa koomikkona. Henric on myös se viattoman oloinen punaposkinen pikkupoika, joka iltaisin houkuttelee karvaisia miehiä pakettiautoonsa.

Jari Teurajärvi

Jari Teurajärvi on ”Komedian David Lynch”, jonka omintakeinen ja absurdi maailma siivilöityy arkitodellisuuden tuolta puolen. Vuoden Tulokas 2018 -kilpailun finalisti.”

Jussi Herranen

Joensuulainen teologi, joka tarjoilee komiikkaa kaikissa mustan eri sävyissä. Synkät jututkaan eivät saa peitettyä sitä, että Jussi on sympaattinen ja lämminsydäminen hyvän mielen koomikko.

Leo Viking Holmström

Porvoolaislähtöinen Leo Viking Holmström on lavalla arvaamaton ja absurdi. Hän suhtautuu komiikkaan intohimoisesti ja tunteella, vaikka hänen lavaenergiansa onkin suunnilleen sama kuin jäkälällä.

Matti Paalanen

Matti kuulostaa juuri siltä miltä näyttää. Kiusallisen luonteen ja nokkelan ajattelun alta keikan aikana kuoriutuu kuitenkin vain ihminen.

Tatu Miettinen

Tatu on rehdin lupsakka savolainen nouseva kyky.

 

Jaa ystävillesi:

Instagram @komediafestivaali